Младо семейство дари парите събрани от букети на болно дете в Сопот В навечерието на най-вълнуващия ден в живота на редник Петко Томанов – военнослужещ от 3 механизиран батальон на 61 Стрямска механизирана бригада и неговата очарователна приятелка Мирослава, а именно деня на тяхната сватба, решават да направят една благородна постъпка. Съобщават на своите близки, роднини и приятели, отделените за цветя финансови средства да бъдат събрани в специална кутия в деня на сватбата и да бъдат дарени на дете в нужда.
Събраните над 900 лева са дарени на дете с детска церебрална парализа и епилепсия от град Сопот, за което денонощно се грижи неговата майка.
Младото семейство споделя: „Решихме да направи тази благородна постъпка, не да ставаме известни или да парадираме с това, а за да може повече млади хора да ни последват и да продължат каузата ни.”
Редник Петко Томанов и неговата съпруга Мирослава Томанова са много щастливи с извършената от тях добродетел и призовават всички млади хора да последват тяхната постъпка.