Митрополит Николай награждава генерал Шивиков с орден "Свети апостол Ерм" С орден „Св. апостол Ерм“ първа степен - най-високото отличие на Пловдивската света митрополия, беше удостоен бригаден генерал Димитър Шивиков. Това решение взе Пловдивският епархийски съвет. Той се присъжда за църковни заслуги и съдействие в делото на Българската Православна Църква.
Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще връчи лично ордена на 22 февруари, понеделник от 11:00 часа в официалния салон на Пловдивската св. митрополия.
Димитър Шивиков е роден на 18 август 1963 година в село Куртово Конаре, община Стамболийски. Завършва основно образование в родното си село, а средно — в немската езикова гимназия в Пазарджик. Висшето си образование Шивиков получава в Национален военен университет „Васил Левски“, град Велико Търново, специалност „Войсково разузнаване“, завършва редовния курс на обучение във ВА „Г. С. Раковски”. През 2012 година, Димитър Шивиков завършва Военния колеж на Сухопътните войски на САЩ.
Шивиков има два брака, като от първия има син, а от втория две дъщери.
Започва службата си на офицер през 1986 г. в 68-а бригада „Специални сили“, дислоцирана в Пловдив, като преминава през основните командни длъжности в поделението, от командир на взвод до заместник-командир на бригада.
През 2006 г. Шивиков продължава службата си в София, като заместник-началник на отдел „Специални сили“ в щаба по подготовката на Сухопътни войски, а от 2008 година до 31.10.2012 година е началник на отдела.
На 01.11.2012 година на Димитър Шивиков е произведен в бригаден генерал и назначен за командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада. През април 2015 година е обвинен в злоупотреба със служебно положение, заради участие на негови подчинени в ремонта на жилището му.