Министерството на иновациите ще предостави 2.6 млн. лв. на Община Карлово за ремонт на ул. „Индустриална“ Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер сключи договори с Община Карлово и инвеститора „Ди Би Карго България“ ЕООД за финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. След двугодишно забавяне, започналата още през 2020 г. процедура за финансиране на реконструкция на ул. „Индустриална“ беше приключена. Това стана и след като Министерски съвет с решение от 23.06.2022 г. подкрепи инвестиционен проект на „Ди Би Карго България", с което упълномощи министъра на иновациите и растежа да сключи договор, съобщиха от пресцентъра на ведомството.Общината ще има възможност непосредствено след предоставянето на средствата да организира изграждането на инфраструктурата.


Реконструкцията на улицата ще доведе до подобряването на транспортните и икономически връзки на всички икономически оператори, развиващи дейността си на територията на Индустриална зона – Карлово. Реконструираната улица „Индустриална” ще облекчи натовареното движение и ще подобри транспортното обслужване. Новоизградената инфраструктура ще бъде собственост на община Карлово.


„Ди Би Карго България“ ЕООД, която предлага услуги в сферата на железопътния транспорт е 100% собственост на Deutsche Bahn AG – една от най-големите световни логистични групи. Освен основния офис на компанията, който се намира в Карлово, на 130 км източно от София, "Ди Би Карго България" има спомагателни офиси и в други части на България.