" Уважаеми жители и приятели на Климент, поздравявам Ви с днешния празник. Приветстват Ви и красивите климентски кукери, пазители на плодородието и спасители от злото.
Село Климент е богато с живите картини на автентичността, на стародавни и на незабравени от нас културни ценности. Отново е празник. Празник - тачен и обичан от незапомнени времена.
Днес, въпреки тежкото изпитание, което ни поднесе живота точно преди една година, нека взаимно си вдъхнем надежда за по-добри времена. Нека незабравяме, че нашия народ е устоял на превратностите на времето – вековното робство, мъчителните войни, опустошителната чума, тежката немотия. И въпреки трудностите – оцеляваме като народ. Всички заедно ще се справим и сега. Нека в този празничен ден загърбим лошото и си пожелаем да възтържествува доброто.
Сирни Заговезни е! Ден на уважение и прошка. От стари времена прошката е сред най-великите и най-светли символи на човешкия морал и благородство, защото само човек с дълбок вътрешен мир може да прости и да поиска прошка!
На този светъл празник искрено и сърдечно нека си простим.
Простете ми, и Вам простено да Ви е!
Честит празник!", пожела кметът на карловското село Климент Мано Манов.