"Общността е тази, която трябва да дари лекарите, акушерките и санитарките в акушеро-гинекологичното отделение, защото всички ние сме получили точно тук най-добрите грижи и най-човешкото отношение", посочи народният представител Веска Ненчева, която заедно с майки от региона поставиха началото на обща кауза за подобряване условията в отделението. Тя каза, че е разговаряла с колектива и според него то има нужда от бебешка кошчета. "След нова година ще се опитам да направя необходимото, за да ги дарим с тези кошчета", заяви Ненчева.
"Смятаме, че цялата общност трябва да даде знак, че иска да запази професионалистите в това отделение. То е много нужно. Понякога новият живот идва много бързо и е необходимо да се реагира изключително професионално. Ако се подобрят условията в отделението ще идват повече майки да раждат децата си тук", каза за KarlovoPress.com една от майките, която е родила в карловската болница преди година. Според нея условията не са лоши, но подмяната на легълцата, хигиената и санитирния възел ще подобрят материалната база.
Веска Ненчева подари на първото родено бебе на Коледа парична сума и златен медальон.
До този момент в АГ отделението в Карлово са се родили 273 бебета. В сравнение с миналата година, когато на бял свят са се появили 304, има малък малък спад.
"В цялата страна се отбелязва спад на раждаемостта за 2019-та. Да се надяваме, че следващата година ще имаме повече родени бебета. Благодарим на народния представител и майките, които се ангажират с тази кауза", коментира старша акушерка Бисерка Иванова и допълни, че разчитат на подкрепата на цялата общественост, както и на ръководството на болницата и местната власт.