Лекарският съюз в Пловдив поиска оставката на директорката на РЗОК Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Пловдив подкрепи категорично изпадналата в затруднение МБАЛ "Д-р Кирил Попов" -Карлово, съобщи в. Марица. Карловската болница не е получила 115 000 лева от Здравната каса в Пловдив за извършени дейности от нейното АГ-отделение. Преди да вземат своето решение членовете на УС на БЛС Пловдив бяха запознати лично от управителят на здравното заведение д-р Христо Пелев с проблемите, създавани от Здравната каса Пловдив. Той обвини нейния управител д-р Магдалена Петрова в двоен стандарт, спрямо ръководеното от него здравно заведение и попита риторично как болниците в Момчилград, Крумовград и Ардино получават пари за извършени в тях раждания на деца, а ръководената от него - не, след като всички работят при еднакви изисквания.
Секретарят на БЛС съюз в Пловдив д-р Георги Кръстев нарече извращение решението на Здравната каса Пловдив да не плаща за извършени дейности, изразявайки учудването си, че проблемът проблемът с карловската болница се повтаря, след като беше решен на проведената преди време среща между управителя на НЗОК д-р Дечо Дечев и на Българския лекарския съюз д-р Иван Маджаров.
"Явно в този случай важи поговорката "царя дава, пъдаря не дава", коментираха пловдивските лекари. Те ще запознаят със своето решение ръководството на Българския лекарски съюз. Управителният съвет на съсловната организация има насрочено за 28 септември заседание, на което ще разгледа проблема с Карловската болница и ще сезира ръководството на Здравната каса и Министерството на здравеопазването. Лекарите бяха категорични, че проблемът трябва да се реши бързо и болницата да си получи парите, в противен случай със започването на новата финансова година, средствата ще бъдат изгубени.