Кметът на Клисура Генка Тодорова преди няколко дни апелира по една от националните телевизии държавата да започне да дотира малките населени места, за да не бъдат хората откъснати от спешна лекарска и лекарствена помощ. Тя посочи, че може да бъде предоставено безвъзмездно общинско помещение, но желаещи да разкрият аптека към настоящия момент няма.
В Клисура живеят малко повече от 1000 души. Те са предимно възрастни и самотни хора. Животът на повечето от зависи от лекарствата. Най-близката аптека е в Розино. Всеки месец хората, които са трудноподвижни обикновено молят други техни съграждани, които пътуват до Карлово да им купуват лекарствата. За целта им плащат разходите по пътуването. В града живеят и млади семейства, които имат малки деца.
Според фармацевтичния съюз причината в повечето малки населени места да няма аптеки е, че регионите са непривлекателни. Таксите за откриване на обект са по-ниски, но по-малко са и живеещите. За да се реши проблемът, фармацевтичният съюз е предложил на Здравната каса да изготви стимули за откриване на аптеки в неблагоприятните райони, такива каквито вече има за лекарските практики.

Има и големи градове, където няма денонощна аптека. Например в Бургас, Трявна, Чирпан, Карлово, Лъки.