„Скъпи състезатели и гости от Румъния, Сърбия, Северна Македония, Турция, САЩ! За община Карлово беше удоволствие да помогнем дори и с малко, да осъществите вашето състезание и да изявите своята спортна амбиция и способностите си в радиоспорта. Това, което видяхме по време на състезанието – желание за участие в надпреварата, работа и отдаденост са впечатляващи. Пожелавам успех на всички, а ако имате желание да организирате друго подобно състезание, Карлово ще ви посрещне отново с радост“, каза кметът на общината Емил Кабаиванов по време на официалната церемония по награждаване и закриване на състезанието.
Надпреварата бе организирана от Българската федерация на радиолюбителите и сдруженията и „Болкан Контест Груп“ – Карлово и „Милара ИНтернешънъл“ – Пловдив. В нея участваха 45 състезатели от седем държави, сред които и най-добрите български радиолюбители. Те разположиха техниката и антeните си на терена на бившето летище край Марино поле и в продължение на четири часа всеки от участниците се стремеше да осъществи максимален брой радиовръзки.
„Общината ни съдействаше напълно и финансово, и логистично и до голяма степен успехът на това състезание се дължи и на тази подкрепа“, заяви Николай Енчев от „Болкан Контест груп“.