Кметът на община Карлово Емил Кабаиванов се срещна с председателя на Управителния съвет на Агенция пътна инфраструктура инж. Георги Терзийски. На срещата бяха обсъдени няколко важни инфраструктурни теми:
- Необходимостта от основен ремонт на част от републикански път І-6 в участъка от с. Певците до с. Васил Левски. Пътната настилка в този участък е в лошо състояние, а трафикът по него е изключително натоварен. Инж. Терзийски информира кмета, че върви проектиране на пътя и до два месеца ще бъде ясно кога ще започне дългоочаквания ремонт.
- Проектът с над 50 годишна давност за прокопаване на тунел под Балкана „Троян – Кърнаре“. Категорично е общото мнение, че този проект трябва да остане в Националния план за развитие и да се търсят средства за ново проектиране и изграждането му. Това е обект от национално значение и за него е необходимо становище на Министерски съвет.
- Необходимостта от разширяване на път ІІ-64 Карлово – Пловдив, поради това, че през последните няколко години рязко се е увеличил трафика на автомобили, което го прави най-натоварен от второстепенната републиканска пътна мрежа. Инж. Терзийски прие аргументите, с които кмета го запозна и е на мнение, че е необходимо разширяване - цялостно или на определени места.
По горните две теми, подкрепата си при разговор с кмета, е заявил областният управител на Област Пловдив Дани Каназирева.
- Предложение от община Карлово за изграждане на кръгови кръстовища на входа на Карлово по републикански път ІІ-64 при разклона за с. Ведраре и Индустриална зона, както и на пресечката на републикански път ІІІ-641 с общински път Карлово – с. Ведраре /при с. Марино поле/. В този участък има повишена концентрация на пътно-транспортни произшествия, а водачите на МПС шофират с висока скорост по ІІІ-641. Инж. Терзийски пое ангажимент пред кмета да изпрати експерти от АПИ, които заедно с експерти от община Карлово да излязат със становище за необходимостта от изграждане на тези две нови кръгови кръстовища.
- Във връзка с инвестицията, направена от немските железници във Вагоноремонтния завод, д-р Кабаиванов запозна инж. Терзийски с проекта за основен ремонт на ул. „Индустриална“, внесен в Българска агенция за инвестиции. Реализирането на този проект е изключително необходимо, тъй като улицата осигурява достъп до всички предприятия в тази зона на Карлово.
Кметът благодари на инж. Терзийски за конструктивния и ползотворен разговор и е пожела ползотворно сътрудничество между община Карлово и АПИ, съобщиха от пресцентъра на общината.
На 03.12.2019 кметът Емил Кабаиванов, като член на УС на НСОРБ, ще участва в срещата с министъра на околната среда и водите Нено Димов на тема: Управление на отпадъците и отчисленията, които общините плащат към РИОСВ.