Целта на инициативата е Столетово да се превърне в по-добро място за живеене, съобщи за KarlovoPress.com кметът на селото Мирослав Колев. Той посочи, че идеята е на хора, които са от Столетово, но живеят извън страната, както и на жители, които искат да допринесат за развитието на селото. Кметът каза, че в зависимост от средствата, които се съберат, ще бъдат ремонтирани улици, тротоарите в центъра, покривни конструкции както на читалището, в което се помещава кметството, така и на сградата на здравната служба. От ремонт се нуждае и бившата училищна сграда, в която сега е разположена етнографската сбирка и историята на селото. По думите на Колев Столетово е едно от малкото населени места в община Карлово, в които училищната сграда не се е превърнала в разграден двор и не е разрушена. Не на последно място, от ремонт има нужда и пенсионерския клуб, в който възрастните хора посрещат празници, споделят радости и неволи.
"Минералната баня, която съществува на територията на селото, наистина има нужда от инвестиции. Общината може да помисли за отдаването й под наем. Идва пролетта, когато трябва да направим площада цветен, селото да има приветлив вид за всички жители и за преминаващите. Много са нещата, които са приоритетни и искам да се случват хубави неща в Столетово“, каза кметът Мирослав Колев.
По отношение на дарителската кампания, той уточни, че има възможност всеки, който дарява средства, да уточни за какво точно искат да се разходват те. „Ние затова не сме уточнили какво искаме да направим и сме посочили телефон за връзка, за да може, който има повее въпроси относно дарителската кампания, да се обади, да попита и да му бъде обяснено. Евентуално, ако реши, че иска да помогне с нещо конкретно, то в платежното нареждането на средствата следва да посочи за какво точно иска да бъдат използвани“, посочи Мирослав Колев. Той подчерта, че банковата сметка е на читалището, защото кметството не разполага с такава. Всичко, което пристигне по банков път като дарение, ще бъде оползотворено. Отчитането на средствата ще става напълно прозрачно и ще се знае за какво се разходва всяка една стотинка, за да може хората да видят, че наистина се случват добри неща в селото. Според кметът по този начин столетовци ще дадат пример на цяла България, че макар и от кмет да бъде инициирана подобна кампания, благодарение на добри хора, дарители и спонсори, свързани по една или друга причина със село Столетово, могат да се случат хубави неща.


Сметката, по която ще постъпват даренията е следната:
IBAN: BG36UNCR96601089191401
BIC: UNCRBGSF