За седма поредна година в Карлово ще се проведе Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Песенна палитра”. Конкурсът е включен в календара на Министерство на културата и се организира от Сдружение Арт палитра, с подкрепата на Община Карлово и НЧ”Васил Левски- 1861”. Конкурсът за млади таланти е един от предпочитаните в страната и всяка година се радва на голям интерес в музикалните среди.

„Въпреки трудностите и променената обстановка, подготовката за Седмото издание на конкурса "Песенна палитра" се провежда, за да посрещне отново, макар и онлайн, талантливите деца на България", съобщи директорът на конкурса Анита Илиева.

Тя каза, че ситуацията налага промени, които ще засегнат формата на конкурса. Ще има онлайн етап и етап на живо, който ще се реализира на 27 февруари. За поредна година, изпълнението на песен на български език е задължително условие за участие.

За първа година участниците ще бъдат оценявани, както от професионално жури, така и от младежко жури. До крайния срок за записване остават два дни.