Кампанията стартира в края на 2016-та с група "Хоризонт" в подкрепа на българския език в българската музика. Година по -късно към екипа се присъединиха Златко Златев и Мия Александрова. Според участниците в "Изпей "Обичам те" на български" има крещяща нужда за подкрепа на българския език и неговата естетика в родната поп и рок музика, както и за излъчване на повече българска музика в ефир.
Вече има проведени успешни над 20 концерта в много градове на страната като всеки един от тях се откроява със своята уникалност. На площадите се събират много хора и всички пеят заедно с група "Хоризонт" и гостуващите артисти любимите си български хитове на групите Сигнал, Щурците, Тангра, ФСБ и други. Група „Хоризонт” е получила официалните съгласия от авторите на песните на български групи-легенди да изпълнява на живо, пред публика техните най-големи хитове. Всичко това гарантира превръщането на всеки един концерт в своеобразен празник на българката музика, независимо къде е той.
В Карлово концертът ще се проведе на 21-ви юни от 20: 00 часа на пл." 20-ти юли", със специалното участие на детска фолклорна формация „ Розова долина”, трио „Импресия” и театър „Елена Снежина”.