Карловец намери портфейл със солидна сума пари и го върна на собственика Мъжът намерил портфейл със солидна сума пари, лични документи и дебитни карти, които вече са върнати на собственика им. Случката е станала в навечерието на Гергьовден.

Мъжът излязъл да пазарува със семейството си за празничната трапеза и на тротоара в близост до магазина, вниманието му привлякло мъжко портмоне. За късмет до кръстовището забелязал полицейски патрул и без грам колебание сигнализирал за намерената чужда вещ. Оказало се, че портфейлът съдържа лични документи на собственика, няколко дебитни карти и сумата от близо 650 лв. В рамките на същия ден полицейските служители открили притежателя на изгубения портфейл- 26 годишен пловдивчанин.

Младият мъж е безкрайно благодарен за спестените главоболия покрай ваденето на нови документи, платежни средства и споделя, че още повече вярва в доброто. Намерилият портфейла мъж е родом от Карлово, но преди години образованието и възможностите за работа го накарали да напусне родния си град, където все още живеят родителите му. В Пловдив срещнал своята съпруга, с която отглеждат 2 годишната си дъщеря. Достойният карловец работи в катедрата по "Механика" в Аграрния университет в Пловдив, където преподава своите знания за работата със селскостопанска техника. Скромно споделя, че най- голямото богатство на един човек е онова, на което учи децата си. „Доблестните постъпки са пример за всички, а достойните хора са най-голямото богатство на нашия град. Вярвам, че водещата сила на добротата променя света!“, пише в благодарността от директора на пловдивската полиция.