Карловци скочиха, искат си "Чайка"-та

Подписка срещу новото разписание на БДЖ, което влезе в сила от 13 декември, стартира в Карлово. Десетки карловци вече се разписаха срещу спирането от страна на компания БДЖ - Пътнически превози на най-удобния за Подбалкана влак "Чайка" от София до Бургас през Карлово. В продължение на близо половин век допреди десет дни влакът "Чайка", преобразуван преди години от експрес в ускорен бърз влак, бе най-удобният транспорт за гражданите на Бургас, Сливен, Казанлък, Карлово в рамките на един ден да отидат до София и да се върнат. До 13 декември той тръгваше от Карлово за София в 9.10 часа и потегляше обратно от столицата към Бургас в 16.30 часа. "Чайка" се ползва както от служители, които отиват в командировка, така и от студенти и ученици. Според новото разписание влакът се движи само през уикенда - тръгва в петък в 16.30 от София и се връща обратно от Бургас в събота сутринта, което на практика не върши работа на никого, недоволни са гражданите.

Има промяна в разписанието и на два влака по линията Карлово-Пловдив, която изправи на нокти работници и ученици. Единият е влак № 82211, който до 13 декември тръгваше в 17.20 от Карлово за Пловдив и бе удобният начин хора и учещи се да се прибират по населените места до Пловдив, както и до Хисаря със смяна в Долна махала. Сега този влак е преместен в 15.40 часа, недоволстват ученици и работници.

В същото време друг влак - № 82205, тръгващ в 13.50 часа от Карлово за Пловдив, който също се ползва от ученици и работници, по новото разписание тръгва в 13.12 часа, което е съвсем неудобно, твърдят редовни пътници. /marica.bg