Силна буря се изви вчера в Карловско и за минути превърна улиците в ниската част на града в реки. Мълния подпали покрива на къща в карловското село Каравелово. Пожарът беше загасен. А 58-годишната жена, която живее в къщата, за щастие, по време на инцидента е била на работа.


Собственичката Надежда Пунчева още е в шок. Потресени са и всички жители на селото, затова още вчера огнеборци и много доброволци се включиха в погасяването на огъня и успяха да спасят къщата толкова, колкото да не изгори цялата. В момента тя е необитаема. Приятели и съседи приютиха Надежда.

Те разказаха, че тя все още не осъзнава какво се е случило, не е спала цяла нощ и не помни нищо от случилото се. Живее сама, вдовица е и работи в ВМЗ-Сопот. Съседите й я описват като добър служител и приятел. Те призоваха всеки, който е получил добро от нея, да й помогне.

Кметът на селото Славка Червенкова обяви, че стартира дарителска кампания за набиране на средства. Ще бъде поставена и кутия в кметството. От днес доброволци ще чистят отломките. Според кмета щетите са на стойност над 40 000 лева.