Калофер ще бъде домакин на международно състезание по ориентиране Калофер ще бъде домакин на международно състезание по ориентиране от 28-ми юли до 1-ви август, съобщи за KarlovoPress.com кметът на града Румен Стоянов. Той посочи, че в състезанието ще участват над 350 души от 7 страни. В надпреварата ще се включат състезатели от България, Турция, Сърбия, Румъния, Израел, Русия и Чехия.
На 31-ви юли, събота, в местността "Паниците" ще се състои традиционния събор, който отбелязва празника „Св. Кирик“. Местният управник каза, че това е един от най-почитаните празници от жителите на Калофер и припомни легендата за най-малкия светец. В рамките на събора от 17.00 часа ще се проведе събрание на Националното сдружение на кметове на кметства в България с основен акцент ролята на Общинските съвети в местната власт и засилване на контролните функции към общинските кметове.
От 19.00 часа за доброто настроение на всички ще гостува формация "Васко Денев и приятели". Специални гости ще бъдат Иво Папазов - Ибряма, Петър Ралчев и Мария Карафезиева.
Традиционният курбан за здраве ще бъде осветен на 1-ви август от 10.30 часа.