Френски доброволци дариха 6 тона канцеларски и спортни материали, ученически пособия и оборудване на детските градини в община Карлово. Те пристигнаха в града с 60 рали автомобила като пропътуваха 20 страни, за да зарадват децата на Карлово.
Инициативата е част от европейското турне на френските доброволци „Еurop’Raid 2019”, а в Карлово пристигнаха по покана на Младежкия информационен център. Доброволците бяха посрещнати на стадион Васил Левски с български знамена, спортни игри и занимания за децата.
Бенджъмин Лейден - един от организаторите на " „Еurop’Raid 2019”: "Инициативата има две цели. Първата е доброволците да опознаят Централна и Източна Европа, тъй като те не познават значимите исторически обекти и затова искат да запознаят френските младежи, а втората е да се направи дарение. Правят дарение от ученически, медицински и технически пособия за страните Босна и Херцеговина, Република Северна Македония, Черна Гора, Албания и България".
Цветелина Захарлиева - ръководител на Младежкия информационен център в Карлово: "Това е един голям пример, който надявам се нашите младежи доброволци да им послужи и също да се включат. Ако има младежи и българи, които учат във Франция и искат да се включат също могат да го направят".
„Europ’Raid” стартира през 2014 със 12 доброволеца, през 2015, те са вече 42, през 2016-207, през 2017 - 450 доброволеца, които карат над 15 тона материали за училища в Босна и Херцеговина, Албания, България и Румъния. През 2018-та доброволците са вече 750, пътуващи с 250 автомобила, разделени на четири екипа, каращи дарения за Босна и Херцеговина, Албания, Македония и България. В България идват отново само в Карлово, по покана на МИЦ-Карлово.