"Заедно с лекари, медицински сестри, представителите на местната власт и всички граждани успяхме да намалим тежките случаи на Ковид-19, да намалим смъртните случаи и да се подготвим за следващите предизвикателства. Ще има ли нови вълни ще видим от практиката, но аз съм уверен, първото условие, е да се ваксинираме, за да защитим себе си, своите близки, колеги и приятели", това каза в своето коледно обръщение тази година кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Той посочи, че новият управител на МБАЛ "Д-р Киро Попов" е млад човек с идеи и заедно са успели да внесат в министерството на здравеопазването проект за енергийна ефективност на болницата.

"Условията в болницата ще се подобрят. Има вероятност да дойдат нови колеги и да се върнат лекари от региона, които сега работят в други общински болници", заяви Кабаиванов.


Той каза, че са решени да използват всички възможности на Плана за възстановяване и устойчивост.

"Общината работи активно по всички възможности свързани с проекти за производство на енергия от възобновяеми източници. Готови сме с проекти. Началото трябва да даде новото правителство", отбеляза още общинският кмет.

Той благодари на всички медици, колеги и граждани в Общината.

" Пожелавам светли, добри и спокойни празници. Нека да изпратим старата година с признателност, въпреки трудностите и да посрещнем новата с надежда, че тя ще бъде по-здрава и успешна", пожела Кабаиванов.