35-годишната Диана Иванова, която в момента живее в Англия откри майка си Славка благодарение на Татяна Раева от Сопот, която в момента живее в София и след публикацията KarlovoPress.com. Татяна посочи, че видяла статията в сайта и затова решила да помогне като остави коментар под нея с телефонния си номер. След това й позвънила й Диана. " Казах й, че за последен път съм виждала майка й преди 2 години на една от централните улици в Бургас като клошар. Познах я и се спрях, за да я попитам дали е гладна и да й купя нещо. Тя каза, че не иска, защото не е гладна. Не изглеждаше на външен вид добре, но беше с разсъдъка си и ме позна", посочи Татяна и допълни, че вероятно вече над 10 години Славка е в много тежка депресия и живее на улицата.
В разговора по телефона, Татяна ни каза, че всяка година ходи в Бургас на почивка и срещата й със Славка е била съвсем случайна. На следващата година отново отишла на същата улица, но Славка вече не била там. Разпитала за нея, но никой нищо не знаел. Поради тази причина казала на дъщеря й Диана да не търси майка си в Сопот и Карлово, а в района на Бургас. Преди няколко дни Диана звъннала, за да й каже, че открила майка си. В момента за нея имало кой да се грижи, тъй като е настанена в дом за възрастни хора край Бургас.
По думите на Татяна, Диана Иванова планира другата седмица да си дойде от Англия, за да отиде при майка си. Жената помогнала в тази човешка история сподели, че го е направила, не за да търси сензация, а защото прочитайки публикацията в сайта много се е трогнала. "Разчувствах се и затова реших да оставя телофонния си номер, направих го напълно безвъзмездно, но съм леко обидена, защото когато изпратих на Диана снимки на нейната майка отпреди две години, тя не каза дори едно благодаря, а че не може да повярва, че това е майка й. Наистина Славка нямаше нищо общо със снимката, която Диана публикува във фейсбук. Тя беше много красива жена като млада", посочи Татяна и сподели, че Диана е дъщеря на Славка от първия мъж, но Славка имала и втори брак, а от него син, който не бил здравословно добре. Живеели са в апартамент в блока срещу хлебозавода в Сопот. За сина й преди да починат се грижили родителите на Славка. Те обаче починали и предписали апартамента на болния си внук. Какво обаче се случва към момента с него и апартамента, Татяна няма информация.