Детска градина "Слънце" в Карлово бе домакин на полезна обучителна практика "Утринна приказка" за първа възрастова група. Основната цел на прилагания модел е по-лесна адаптация на децата в градината. Това обясни за KarlovoPress Христина Бодурова, която е преподавател в детското заведение.

"Децата претърпяват голям стрес и тревожност, когато започват да ходят на градина. Тази практика е създадена, за да се включи семейната общност, за да може децата да чувстват по-близко дома. Родителите четат приказки, има и ритуали, които изпълняваме съвместно с тях", посочи Бодурова.

Педагогическите специалисти в карловската градина вече трета година прилагат успешно този модел. Те отчитат огромни ползи при децата от четенето на приказки и участието на родителите в тази практика.

За да почерпят опит, гости на ДГ "Слънце" по-рано днес бяха директори на детски градини от Карлово, Труд и Сопот, както и представители на Община Карлово. Те присъстваха на презентация.

Педагогическата практика озаглавена "Утринна приказка" може да се прилага за всички останали възрастови групи като се обвързва с цялата методика за предучилищното образование.