Делегация от Португалия посети Карлово Да се запознаят с историческите и културните забележителности на града дойдоха депутати от групата за приятелство „Португалия - България“ в Асамблеята на Португалската република. Посещението в Града на розите е част от обиколка на депутатите от Португалия. Тя включва още Хисаря, Старосел и Пловдив, съобщиха от пресцентъра на община Карлово.
Кабаиванов посрещна гостите в Бухаловия хан, една от забележителните къщи от Възраждането, която е част от комплекс „Старинно Карлово“. Там по традиция гостите бяха почерпани с хляб и сол, след което опитаха локум с аромат на маслодайна роза.
Аниматорите от комплекса представиха на депутатите от групата за приятелство „Португалия-България“ Уго Коща, Карлош Пейшото и секретаря на делегацията Сузана Монтейро работилниците за местни занаяти и разказаха за карловската маслодайна роза, от която се добива прочутото розово масло. Гостите пиха и кафе на пясък.
По време на срещата Кабаиванов представи забележителностите на региона. Делегацията поднесе цветя пред паметника на Васил Левски.