Деца от Карлово организират турнир в подкрепа на български воин Поредна инициатива организират карловските футболисти след две седмици. Този път
в подкрепа на командоса Миро Павлов.
В турнира ще вземат участие деца, фенове, колеги от поделението на Миро.
Ще участват отборите "Хлапетата", "Сините Карлово", "Десант 69"- Пловдив", "Стремци 61"- Карлово", "Синя кръв"-Асеновград и "ФК Надежда"-Пловдив.
Командосът Мирослав Павлов в средата на май претърпя сериозен инцидент при парашутен скок, но се събуди от кома. Бавно възвръща функционалните възможности на тялото си.
"Седмица след инцидента никой не даваше гаранции, че той ще се събуди от комата, в която беше изпаднал след тежката закрита дифузна черепно-мозъчна травма. Днес, три месеца по-късно, старшина Павлов вече е в съзнание, разговаря с близките си и с медиците от Военна болница.
Сега има нужда от интензивно лечение
специална рехабилитация, които да помогнат за връщането му към нормален начин на живот“, пише във фесйбук страницата на Силите за специални операции.
От там е инициирана кампания за ежемесечно събиране на средства на доброволен принцип за подпомагане на лечението му. За възстановяването му е необходимо в кратко време да се събере сума от 150 000 евро, която е непосилна за неговите близки.
Средствата са необходими за специализирана рехабилитация, медикаментозно лечение и транспортиране до болничното заведение в чужбина, като на този етап е разговаряно с болници в Турция и Израел.
"Обръщаме се към Вас с молба – помогнете ни да съберем нужните средства за лечението на Мирослав и да дадем шанс на един достоен военнослужещ от Специалните сили на Българската армия да си върне живота!!!“, зоват колегите му.
Дарителската сметка е:
"УНИКРЕДИТ БУЛБАНК“ АД
IBAN: BG69UNCR70001525005765
BIC: UNCRBGSF
Валута: ЛЕВА
Титуляр: Мирослав Павлов Павлов