Дани Илиева от Карлово  и Емин ще бъдат най-младите изпълнители в конкурса "Бургас и морето" 16 годишната Дани Илиева от Карлово и 20 годишния Емин Ал- Джунейд от София ще бъдат най-младите изпълнители в националния конкурс "Бургас и морето". По традиция в конкурса заявка подават най-талантливите автори на песни, които работят с изключително даровите изпълнители.


Любовта на Дани към музиката е още от малка. От 2-ри клас е започнала да участва в различни национални и международни конкурси. Спечелила е десетки отличия и награди, но мечтата й била да стъпи на бляскавата сцена на "Бургас и морето". Заедно с Емин ще представят песента "Не те забравям", музика и аранжимент на Ефтим Чакъров, текст на Красимир Трифонов:

Дани Илиева: "Надяваме се тя да отключи спомените от младостта, от онази лятна любов и като цяло най-вече да зарадваме публиката с нея. Представят се само авторски песни. От цялата страна са избрани само 12 и ние сме благодарни, че нашата песен беше избрана, защото сме най-младите участници, нямаме толкова опит".

Емин: "Песента е невероятна. Тя носи едно морско небрежие, небрежност, една нежност, една красота, едно вълнение, което усетихме самите ние след като прочетох текста на песента..."


Текстът на песента докоснал младите изпълнители още в самото начало. За да го разучат те прекарали няколко безсънни нощи. Вече четвърти месец репетират в Карлово:

Дани Илиева: "Текстът много ни докосна и когато това се получи, успяваме да я предадем и трудното е, че не сме били дует и трябваше да се съчетаем..."

Емин : "Една песен има идеята да разказва, има идеята да говори и съответно да може да обединява, аз смятам, че музиката обединява независимо дали е българска или чуждестранна..."


Младите изпълнители споделиха, че отличията, които са получили до момента са несравними с вълнението, което очакват да преживеят на сцената на Летния театър в Бургас:


Емин "На сцената на Бургас и морето са излизали легендарни български артисти сред които Маргарита Хранова, Орлин Горанов, Васил Найденов и много други и факта, че ние на тази крехка възраст ще може да участваме е нещо голямо...."

Дани: "Мечтая да се развивам в тази сфера и сцената на Бургас и морето определено ще ми даде този старт като изпълнител на българската сцена".


Вече започна популяризиране на песните на 12-те финалисти в youtube и социалните мрежи. От средата на юли всеки, който желае ще може да гласува за тази, която харесва в специално създадената платформа в сайта на конкурса, а самия фестивал ще се проведе на 30-ти юли.