Д-р Пелев отново бе избран да управлява карловската болница Освен него на конкурса се е явил проф.д-р Петър Петров от Пловдив, който е гинеколог
Досегашният управител д-р Христо Пелев се е представил по-добре от своя колега пред комисията, която е оценявала кандидатите, съобщи за KarlovoPress.com председателят на ОбС Карлово Теодор Шойлеков. Той посочи, че на 28-ми юли предстои да се проведе заседание и съветниците имат последната дума дали Пелев да продължи да управлява болницата. Дотогава някой трябва да внесе докладна записка с проект за решение, допълни Шойлков и каза, че той няма да бъде вносител.
Комисия, която оценяваше кандидатите бе определена с решение 997/31.05.2018 на Общинския съвет и бе в състав: председател юриста Димитър Мелев от Лекарския съюз в Пловдив и членове Антон Минев – зам.- кмет на община Карлово, д-р Иван Моллов – общински съветник, д-р Катя Георгиева от РЗИ – Пловдив и д-р Янко Кочев.
Припомняме, че в Карлово има недоволство срещу д-р Пелев заради финансовото състояние на болницата, липсата на кадри и затова, че беше закрито хирургичното отделение по времето на неговото управление. Наскоро Пелев бе заловен с автомобила си на паркинга срещу общината в Карлово, употребил алкохол. При маневра той удари друга кола. Тогава нарушителят бе арестуван за 24 часа. Все още обаче не е оповестено да има наложено наказание.