Кампанията "Щедрият вторник" тази година е на 1-ви декември, когато се отбелязва Световния ден на дарителството и доброволчеството. Целта е да бъдат събрани средства в размер на 1500 лева, а с тях да се закупят играчки, които ще бъдат опаковани като красиви коледни подаръци, за да достигнат до 55 деца в нужда в навечерието на Коледа. Това са деца от уязвими социални групи до 10-годишна възраст от селата Столетово, Куртово, Горни Домлян и Бегунци, съобщиха от читалището в Столетово.

"За тях коледният подарък често остава една неосъществена мечта. Можете да подкрепите кампанията като дарите онлайн на Платформата.бг на „Коледен подарък от сърце за всяко дете“ или като изпратите дарителски SMS с текст DMS DAR на номер 17777. Кампанията разчита на хора, които вземат присърце каузата да спомогнат за благата мисия на Дядо Коледа - тази година да осигури играчка за Коледа на деца в нужда от няколко населени места в Община Карлово", посочи за KarlovoPress.com председателят на читалищено Мирослав Колев.

НЧ „Христо Ботев – 1928 г.“ в Столетово бе избрано за участие в Акселератор #ЩедриятВторник за мотивирани организации, които искат да се обърнат към дарителите и заедно да променят своите общности и среда.

"Имената на всички дарители ще бъдат показани веднага на сайта на кампанията, освен на тези, които биха желали анонимност.

Тази Коледа може да бъде различна, защото с общи усилия можем да осигурим любима коледна играчка и да стоплим много детски сърца!", призоваха от местното читалище.