Бригада Югоизточна Европа почете паметта на генерал-майор Нейко Ненов с паметна плоча С минута мълчание и откриване на паметна плоча на тържествена церемония в гр. Лариса, Гърция беше почетена паметта на генерал –майор Нейко Ненов. По инициатива на българските военнослужещи в щаба на бригада Югоизточна Европа, две от залите на Щаба са именувани на бивши командири. Брифинг залата на оперативния център вече носи името на генерал Ненов.
На церемонията по случая старшият национален представител подполковник Добрил Радославов откри, заедно с командира на бригадата бригаден ген Тодорика Петраке, паметна плоча и произнесе слово за „усмихнатият“ български генерал, който поведе бригадата на първата й мисия в Афганистан. Успешното лидерството на генерал Ненов се помни в SEEBRIG и ще продължи да служи за пример.
Церемонията беше част от празненствата по повод на 20 годишнината от основаването на SEEBRIG през 1999 в Пловдив. В края на месец август предстои честване на годишнината с военна церемония и предаване на председателството на политико-военния управляващ комитет. На нея от българска страна ще присъстват представители на ръководството на Министерството на отбраната и на Щаба на отбраната.
Повече от 500 военнослужещи от 7 страни са служили в щаба на бригада Югоизточна Европа през годините. В момента Р. България участва с пет военнослужещи.
Генерал – майор Нейко Ненов е единственият за сега български генерал служил, като командир на бригада Югоизточна Европа. По време на мандата си от 2005 до 2007 година, той е назначен за 6 месеца за командир на многонационална бригада – Кабул, под командването на ISAF – Афганистан. SEEBRIG изпълнява с чест всички задачи и се завръща без произшествия.