Баба Гена от Каравелово навърши 104 години Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов поздрави лично най-възрастния жител на общината – баба Гена Сиркьова от Каравелово, която на 1 юли навърши 104 години.
Д-р Кабаиванов подари на рожденичката лични средства и хортензия – най-дълго цъфтящото цвете, с пожелание още много години то да гали погледа й от китната градина. „Човек се радва на дълголетие, когато духът му е здрав, а животът – изпълнен със смисъл. Пожелавам ти да ни посрещаш за още рождени дни!”, каза кметът на столетницата. Тя получи торта и поздравителен адрес от ръководството на общината, поздравление от кмета на Каравелово Славка Червенкова и от самодейците, подаръци от кметството, роднини и близки.
Отец Рафаил отслужи водосвет за здраве и благополучие на многолюдната фамилия на рожденичката и всички жители на Каравелово.
Баба Гена подари на кметството своята и на съпруга й носии, с които преди 86 години са сключили граждански брак. Премените ще бъдат използвани за възпроизвеждане на сватбен обичай - част от документален филм за селото.