274 бебета са се родили в МБАЛ "Д-р Киро Попов" в Карлово за 2019-та. В края на миналата година АГ-отделението е получило нова придобивка - кувьоз от кампанията капачки за бъдеще. Неонатологът д-р Дориана Маринова посочи, че тази кампания е благородна инициатива, която показва, че всички ние заедно трябва да се грижим за бъдещето на нашата страна, а именно децата, които се раждат недоносени и с проблеми. Тя коментира, че благодарение на тази апаратура в карловската болница лекуват деца с тежки заболявания, инфекции и спасяват живота им. Това е третият кувьоз, който е от изключителна полза за отделението.
Последното недоносено бебе, което се е родило тежи 2 кг. Майка му, която живее в Сопот благодари на целия екип на АГ в болницата за професионализма и отношението.
МБАЛ "Д-р Киро Попов" обслужва хиляди пациенти от седем общини.
Д-р Маринова честити празника Бабинден по стар стил на всички акушерки с пожелание да бъдат здрави и все така грижовни за новородените бебета.
Екипът на KarlovoPress.com също се присъединява към пожеланието на д-р Маринова като пожелава лека работа и много здрави бебета в АГ-отделението през новата година!