"Докладът за изпълнение на програма 2020 бе изготвен по искане на "Демократична България" в 46-тия парламент. Днес разбирам, че той е готов и е изключително критичен особено в частта за механизираната бригада в Карлово", каза в "Предизборното студио" на регионална телевизия KarlovoPress Велизар Шаламанов, който отново е водач на листата на "Демократична България - Обединение" за Пловдив област. Той коментира, че ако бъде избран в 47-мото Народно събрание ще се ангажира със създаването на фонд за превъоръжаване и отбранителна устойчивост, което да доведе до нова техника и привличане на млади хора в армията и трансформиране на отбранителната индустрия във ВМЗ Сопот към нови технологии и продукция.
Шаламанов посочи, че от Демократична България очакват политиците, които ще влязат в следващия парламент, както и Президента да са си научили урока и мандата да бъде връчен на политическа сила, която има програма, експерти и воля, за да се създаде редовно правителство.
"Това, че последните два парламента не отделиха достатъчно време за справяне с Ковид кризата е смущаващо, но поне последният парламент прие изменение в бюджета - финансово за справяне с кризата", заяви Шаламанов.
Той каза още, че за да се стигне до изпълнение на конкретни проекти от Плана за възстановяване и устойчивост първо е необходимо да бъдат извършени около 40 реформи, а една от тях е въвеждане на демократичен контрол върху работата на Главния Прокурор и на Прокуратурата, за да има разследване на престъпленията и спиране на течовете, които са в размер на над 10 милиарда лева годишно.
По думите на водача редовно правителство може да бъде съставено, но без ГЕРБ-СДС и ДПС и, ако новите партии на промяната получат необходимото доверие от българските избиратели.
Кандидатите за народни представители от "Демократична България - Обединение" са с номер 30 в бюлетината.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!