Местният парламент в Карлово отново взе решение да бъде създадена временна комисия, която да проучи цялото състояние на газоразпределителното дружество КарловоГаз. "До предложението се стигна, тъй като Общинския съвет се оглави от нов председател в лицето на Доньо Тодоров. Той иска да е наясно какво се случва с единствения доставчик на газ за отопление в Карлово", посочи за KarlovoPress.com общинският съветник Манол Манолов от БСП, който бе вносител на докладната по време на вчерашното заседанието на ОбС. Докладната записка не бе подкрепена само от Анастасия Чолакова и Бонка Карчева от местна коалиция СДС /ПП АТАКА, ПП ДБГ/. Взе се решение председател на временната комисия да бъде настоящия председател на ОбС Доньо Тодоров, а членове да бъдат съветници от всички партии и коалиции, които са представени в местния парламент.
В отговор на питане на съветниците Манол Манолов и Пламен Славов, кметът на общината Емил Кабаиванов отговори, че няма информация да има затруднения с доставката на газ за отопление в училищата, детските и здравните заведения в града. От БСП го питаха с кои фирми има сключени договори за предстоящия снегопочистващ зимен сезон и в какви срокове ще приключи почистването на коритото на река Стара река.
Питане към председателя на Общинския съвет отправи и местният лидер на ДПС Рустем Мурад. Зам.-кметът на общината Антон Минев докладва за изплатените просрочени задължения към доставчици през месец октомври.
В края на заседанието, председателят на местния законодателен орган Доньо Тодоров каза, че редовното заседание следващия месец ще бъде изнесено в Клисура.