ВМРО-БНД регистрира кандидатурата на Веселин Личев за кмет на община Сопот и пълна кандидатската листа за общински съветници. Водач на листата е Марин Бодуров. Кандидатурата на Веселин Личев е подкрепена още от ПК "Движение за ПРОМЯНА" /ВОЛТ, „Родолюбие 2000“, „Европейска сигурност и интеграция“, „Българска социалдемокрация- Евролевица/ и Движение България на гражданите.

"Движение за ПРОМЯНА" ще участва на местните избори със самостоятелна кандидатска листа за общински съветници, с водач Стефан Филчев.

Кандидатът за кмет на община Сопот Веселин Личев каза за KarlovoPress.com, че е готов да поеме управлението на община Сопот без да дели хората по възраст, политически пристрастия и социално положение.

"Защото нашата община е нашият общ дом. Мечтая за Сопот, с който да се гордеем всички, за едно още по-китно и приветливо село Анево. Какво да очаквате от мен – разум, предвидимост, честност, смиреност и скромност, прозрачност, много и упорита работа, и диалог, които в последните години се превърнаха в тема „табу“. Според мен в отношенията между управляващи и граждани, ключовите думи трябва да са морал, принципност, консенсус, почтеност. А листите, които застават зад платформата ми за управление, съчетават изключително ценните за развитието на една община младостта и желанието за работа с опита, знанието и компетентността. Управленската ми програма е амбициозна, динамична, новаторска и очертава пътя за развитието на всички сектори и сфери в развитието на община Сопот. Но тя е отворен документ за Вашите предложения и виждания, за да може всеки един от вас да допринесе със собствените си идеи за едно ново начало за нашето прекрасно място, което аз наричам „духовното сърце на България“, посочи един от фаворитите за кмет на община Сопот Веселин Личев.

От предизборния щаб коментираха, че ще подкрепят кандидатура за кмет на Анево на по-късен етап, съобразена с желанието на жителите на населеното място.