Събраните средства от благотворителния бал и липсата на достатъчно такива в бюджета на Община Карлово явно няма да позволят вилата на Евлоги Георгиев да бъде изцяло укрепена и реновирана. Необходимо е обектът да придобие статут на паметник от национално значение, за да може по-лесно да се кандидатства по различни програми и да се търси съдействието и помощта на държавата", заяви кандидатът за народен представител Веска Ненчева от "БСП за България" в Предизборното студио на KarlovoPress ТВ. Тя каза още, че приоритет в работата й, ако бъде избрана за депутат ще бъде патриотичното възпитание застъпено в учебните програми и промяна в учебното съдържание, което да бъде съобразено с възрастта на учениците.
"Статистиката сочи, че 46 % от учениците до 14 години са функционално неграмотни. Необходима е промяна в учебното съдържание съобразена с възрастта и това трябва да бъде държавна политика", заяви Ненчева. По думите й много от приетите неща в 45-то Народно събрание са отстоявани от БСП в последните 4 години.
"Като започнем с машинното гласуване. Ако се изчистят списъците от мъртви души. За съжаление предишния парламент не прие преизчисляването на пенсиите. Ако това беше станало, сега хората от третата възраст щяха да получават с по 100 лева отгоре, а не с тези обидни 50 лева не месец", коментира кандидатът за депутат от "БСП за България".
"Сигнал към хората трябва да бъде факта, че промяната започна с отказа на БСП да влезе във властта предоставена от ГЕРБ още през 2017-та година, атакувайки порочния модел на управление. Това беше първата категорична заявка за промяна", посочи Веска Ненчева.
В заключение тя коментира, че коалицията очаква по-висока избирателна активност, възможни политически конфигурации ще бъдат обсъждани след 11-ти юли, когато стане ясно кои партии и коалиции ще влязат в 46-тия парламент.
"Ние и в предишния парламент подкрепихме 5 от политиките на ИТН, тук не става въпрос за постове и назначения, а за политики в името на промяната и управлението на държавата", подчерта още Ненчева.
Кандидатът за народен представител от коалиция "БСП за България" Веска Ненчева издигната за 17 МИР област Пловдив е с №4 в интегралната бюлетина и с преференция №104.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!