Водачът на листата за Пловдив област от "БСП за България" Веска Ненчева и евродепутатът Цветелина Пенкова наградиха в карловското село Бегунци участници в изложба посветена на Деня на народните будители.

Кметът на селото Мария Таслакова каза, че в инициативата са участвали над 20 деца от региона и страната. Чрез своите рисунки те са изразили своята почит към народните будители.

"Децата са изразили това, което чувстват и мислят. Някои са се опитали да нарисуват Левски, Кирил и Методий. Намираме се в трудни времена и трябва да бъдем единни, за да преодолеем предизвикателствата", каза за KarlovoPress кметът на селото.

Веска Ненчева отбеляза, че идеята за изложбата е на Общинския съвет на БСП-Карлово и почитта пред делото на народните будители е част от националната ни същност.

"В Карловския край тя е с особена сила. Тук са родени колосите в българската ни история Васил Левски, Христо Ботев, Иван Вазов. Тук хората сме закърмени с особена почит и родолюбие. Тази изложба е отзвук на нашето чисто родолюбие сред децата", посочи водачът на листата Веска Ненчева.

Заедно с нея в Бегунци бяха и другите кандидати за народни представители от региона.

Кандидатите за народни представители от листата на "БСП за България" са с номер 33.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!