Народният представител Веска Ненчева коментира в интервю за Щерев ТВ и KarlovoPress.com новоприетия Закон за розата. Тя каза, че в България няма регистър на розовите масиви, а розов цвят се отглежда в 23 общини в страната.
"Новият закон ще създаде хаос за малките розопроизводители, защото те ще срещнат трудности още при регистрацията. Всички трябва да се регистрират в срокове, но ако не го направят ще търпят санкции. Трябва да представят пакет от документи. Ще има някои, които дори няма да знаят какви срокове да гонят. Това са възрастните хора, които отглеждат по декар или два и за тях това е основен поминък", посочи депутатът Веска Ненчева. По думите й санкциите в размер на 500-1000 лева ще грозят всеки розопроизводител, който не се регистрирал в срок или няма подписан договор с розопреработвател.
"Мисля, че до няколко месеца отново ще отворим този закон, за да го поправим. Той не осигурява грижа за хората, които отглеждат малки площи с розов цвят. Нещо, което искахме с нашите 13 предложения да предотвратим и да помогнем на малките розопроизводители. Ние искахме да помогнем, за да го съхранят", коментира Ненчева.
Народният представител коментира и случващото се с Президента като каза, че това е поредния удар срещу него и институцията.
"Жалко е, че това се прави от управляващите.Този път от главния прокурор. Хората виждат в лицето на Румен Радев обединител и човек, който на глас изрича проблемите на това управление в страната", каза Ненчева. Тя коментира и настроенията в подкрепа на държавния глава в социалните мрежи като каза, че създаването от карловец на фейсбук групата "Да защитим Президента" не е случайно и припомни, че приключването на предизборната кампания на Президента е завършила именно в Карлово.
"Незнам дали създаването на групата е плод на емоции, но е факт, че групата събира и обединява хора, които имат различни политически възгледи", посочи Ненчева и каза, че случилото се с Президента не трябва да бъде поредния случай, в който ще изчакаме трите дни да минат и ще очакваме следващият скандал в държавата.
"Държавата живее от стрес в стрес, от проблем в проблем, от ситуация в ситуация, която не може да реши проблемите. Това, което се случва не трябва да ни направи търпеливи.Това може би е повод, народът да изригне и да заяви много категорично позицията си, за да излезе държавата от летаргията", заключи депутатът Веска Ненчева.