"Ангажиментът, който поех като водач на листата е свързан с управлението на държавата и ангажимент към региона и проблемите на хората в района", това заяви в предаването "Предизборно студио" по регионална телевизия KarlovoPress ТВ водачът на листата за областта Веска Ненчева издигната от коалиция "БСП за България". Тя коментира, че имат мерки, които трябва да бъдат приложени в първите 100 дни на управление.

"Много от предложенията са с ясен разчет на средства. Някои от тях са безплатни лекарства на децата до 14 години и намаляване на ДДС от 20 на 9 % на храните от първа необходимост. Всичко това може да стане през приемане на бюджета за 2022-ра година", каза Ненчева.
Тя подчерта, че кризите ще се задълбочат, ако няма редовно правителство.

"Държавата пропусна контрола върху информационната кампания за Ковид кризата още от управлението на ГЕРБ. Проспа се доста време, в което хората трябваше да знаят какво се случва", посочи водачът на листата.

В програмата на БСП за България като антикризисна мярка е заложено компенсиране на разходите за ток на обществените сгради.
По думите на Ненчева за всички било ясно, че ГЕРБ са в изолация и никой от политическите сили няма да работи с тях.

"10 години модела на управление на ГЕРБ бе с порочни практики. Ние се борим с този модел", посочи Ненчева.

Тя каза още, че "БСП за България" подкрепя кандидатурата на Румен Радев за президент и на Илияна Йотова за вицепрезидент, но коалицията не се бърка в работата на друга институция".

В заключение стана ясно, че ако БСП дойде на власт ще иска ревизия и на служебното правителство и, ако има виновни всеки трябва да си понесе вината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!