Кандидатът за кмет на община Карлово Манол Манолов от коалиция "БСП ЗА БЪЛГАРИЯ" направи извънредно изявление по повод вчерашния протест на медицинските сестри и лекарите в МБАЛ "Д-р Киро Попов".
Публикуваме пълният текст на изявлението:

"В серия предавания, репортажи и интервюта за различните местни и други медии, в качеството си на Председател на групата общински съветници от БСП в Общински съвет - Карлово, заедно и с други общински съветници от групата, посочихме сериозните проблеми на общинското ни здравеопазване. Коментирахме, че те съществуват, не само заради общото състояние на здравеопазването в страната. Подчертахме, че те са факт най-вече заради отказа на бившия Кмет на общината – д-р Емил Кабаиванов и неговото мнозинство в Общинския съвет поне да започнат да ги разрешават, въпреки че имаха реални възможности за това.
Споделихме за необяснимото и необяснено упорство на мнозинството съветници на д-р Кабаиванов в проваляне работата на Здравната комисия към Общинския съвет. За саботиране на предложената извънредна сесия на Общински съвет – Карлово за проблемите в общинското здравеопазване. Поради това, не бяха дори и обсъдени редица реално възможни мерки, които можеха поне да стабилизират сектора на здравеопазването в Община Карлово.
Говорихме за абсурдното нежелание на бившия Кмет на общината и мнозинството му в общинския съвет да позволят да бъде осъществен задължителният и строг контрол върху управлението на лечебните заведения, които са търговски дружества 100% общинска собственост – болницата и Медицински център -1.
Подчертахме, че бившият Кмет д-р Кабаиванов, така и не изпълни решение на Общински съвет – Карлово, взето през 2016-та година за предоставянето на финансова помощ в размер на 300 хиляди лв. за МБАЛ „Д-р Киро Попов”.
Вероятно заради всичко това, непосредствено преди предишния протест на медицинските сестри в Карлово на 10 септември, бях потърсен от техни представители. Тогава поех категоричен ангажимент към тях да направя всичко, което ще е възможно и ще ТРЯБВА да се направи от новата местна власт, за да започнат да се решават проблемите им и за да се оздрави общинското здравеопазване. Нещо повече – тези техни представители незабавно започнаха работа с експерти от моя екип, за да създадат именно такава Програма за оздравяване на здравеопазването в Община Карлово. Преди две седмици си позволих дори да публикувам на страницата си във Фейсбук един много суров вариант на тази Програма, който именно същите представители на медицинските сестри одобриха, споделиха и разпространиха в различните местни групи на социалната мрежа.
Непосредствено преди вчерашния национален протест на централния площад в Карлово, представителите на медицинските сестри, с които до момента работихме заедно за преодоляване на проблемите им, ме помолиха да не се ангажирам публично на този етап и при този протест с техните искания. Уважих желанието им!.
Независимо от случилото се, аз няма да се откажа от ангажимента и решимостта си да направя спешно всичко възможно, което ТРЯБВА да се направи за стартиране решаването на проблемите на медицинските специалисти в Община Карлово и за оздравяването на нашето общинско здравеопазване! Започвам непосредствено след 27 октомври, когато жителите на Община Карлово ще са упражнили своя вот за избор на нова и отговорна местна власт. Правя го така, за да не се притеснява никой от това, че би било възможно подкрепата ми да му навреди по някакъв начин!"
Кандидатът за кмет на община Карлово Манол Манолов е с номер 56 в интегралната бюлетина.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!