Веднага след отварянето на избирателната секция в 7 тази сутрин, първи своя вот упражни 72 годишния Атанас Вълков:
Атнас Влъков - жител на Столетово: "Нещо да се направи за това село, никой не обръща никакво внимание. Долу подържам минералната баня, идват от всякъде хора да се къпят, но всичко си отива, изоставено е, иска да се направи малко ремонт....."
Жителите на Столетово посочиха, че следващият кмет трябва да бъде отговорен и да развива даденостите на селото:
Невен Райков: "Първо да ви кажа трябва да има ред и дисциплина и от там нататка всичко се постига..."
Стоян Гюзелев: "За истинския кемт. А какъв трябва да бъде истинския кмет? - трябва да подържа селото, да се грижи за хората, да им помага като го потърсиш да си е на мястото".
До обяд гласуваха и тримата кандидати, които се борят за кметския пост:
Андрея Радев: "Кметът на карловското село Столетово трябва да бъде обективен преди всичко, да бъде човек, който вярва в хората, да не е задкулисен, да търси истината, да казва истината на хората..."
Стефани Тодорова:"Едно от първиште неща, за които гласувах това за мен като майка е много важно и належащо според мен са обезопасяването и ремонта на детските площадки".
Мирослав Колев: "Не един път съм казвал, че именно малките населени места могат да бъдат разковничето и България да тръгне към по-добро. Лековитата вода, която се намира тук в Столетово, банята, сградата, която наистина има нужда да се ремонтира и наистина лековитата вода да се използва по предназначение...."
Новоизбраният кмет на Столетово ще управлява около година и месец, тъй като през 2019-та ще се проведат редовните местни избори в страната. Изборният ден трябва да приключи в 20.00 часа, ако пред секцията няма избиратели.