Ген.Димитър Шивиков депозира декларация до председателя на Общински съвет Карлово Доньо Тодоров, че не желае да бъде част от групата съветници на ВМРО-БНД и остава независим общински съветник. В декларацията Шивиков не е посочил мотивите за неговото решение.

"Аз съм човек с достойнство и няма да позволява някои да ме използват за лични амбиции. Факторите се натрупаха, но много хора ме питаха защо именно ВМРО-БНД е партията, която подкрепи кандидатурата ми за кмет на общината на местните избори. Аз и сега казвам, че това е партията, която бе най-близко до моите убеждения. Хората ми казваха, че не я харесват, както и някои от местните й членове и представители, но ще гласуват за мен. И те го направиха, за което съм им безкрайно благодарен.

Запазвам най-добри чувства към ВМРО. Аз не съм член на движението. Тук на местно ниво няма симбиоза", коментира за KarlovoPress.com ген.Шивиков. Той заяви, че ще продължи да представлява и защитава интересите на хората, които са му гласували доверие, ще гласува винаги по съвест и убеждение.
Междувременно той посочи и защо е подкрепил днес на подписка облекченията за бизнеса и поемането на дълга в размер на около 1,2 млн.лева от общината за съфинансиране на проекта за реставрация на няколко туристически обекти в общината.