Кандидатът за кмет на община Карлово ген. Димитър Шивиков от ВМРО-БНД обобщи в последното Предизборното студио, преди провеждането на местния вот, какви проблеми са поставили хората, които живеят в населените места на Карловска община по време на кампанията.
"Хората поставят като проблем №1 липсата на удобен обществен транспорт. Учители пътуват на автостоп от Богдан и споделят, че това е тяхното ежедневие. Възрастните хора ходят до града до личен лекар и са принудени да останат цял ден в Карлово, защото нямат автобус, с който да се приберат. Това не е ли крайно обидно? Хората са възмутени от помпозните обещания. Искат сигурност след случилото се в Кърнаре и Розино", каза ген. Шивиков. Той коментира какви са приоритетите му на управление и изнесе факти и конкретни стъпки, които ще предприеме, ако стане кмет на Карлово: "До три месеца ще имаме план на управление, който ще стигне до всички жители. По закон кметът е длъжен да има такъв и той да е публикуван на сайта. Няма го. Вероятно защото се работи на тъмно и липсва прозрачност. Проблемите, които хората поставят са еднакви - сметоизвозване под всякаква критика, улиците в Карлово са в бедствено положение, с изключение на централните и пешеходната към Водопад, а в населените места е трагедия".
Шивиков коментира поведението на една жена, която е партиен лидер от най-голямата управляваща партия, че сега не говори открито с хората и избирателите, а подкрепят опонент, който е осъден на първа инстанция за злоупотреба с европейски средства.
"А преди четири години същата женица яростно се опитваше да ме оклевети и говореше, че съм тръгнал да се кандидатирам за кмет и държавата ме съди. Трябвало ли да се правят извънредни избори. Сега аз съм оневинен и оправдан от Българския военен съд. Защо тази "дама" никъде не се е чуло да говори, а мълчи. Ако има доблестта на партиен лидер, че те следват - да има честта и да излезе да го изкоментира", каза Шивиков и допълни, че това е честното отношение към избирателите.
Шивиков призова хората да гласуват на 27-ми октомври, защото има индикации за манипулиране на вота. Той изрази надежда, че органите на реда ще бъдат активни и при необходимост ще се самосезират. В заключение той заяви, че е човек на народа и никога няма да предаде своя народ.
Кандидатът за кмет на община Карлово ген. Димитър Шивиков е с номер 34 в интегралната бюлетина!
Купуването и продаването на гласове е престъпление!