"БСП Пловдив област запазваме позицията си и ще изпратим в 47-ото Народно събрание двама свои представители: Веска Ненчева - водач на листата, от Карлово и Манол Генов – вторият в листата, от Асеновград", това съобщи в личния си фейсбукпрофил Веска Ненчева. Тя посочи, че въпреки ниската избирателна активност и третия пореден парламентарен вот, социалистите в Пловдив област отново имат голям брой гласове за БСП.

"Изпреварват ни само 23 МИР София. В последните три парламента бях избирана за народен представител, заради високия си преференциален вот. Като водач на листата се постарах този успешен начин на водене на кампания да проработи и на областно ниво. Винаги съм смятала, че мястото на народния представител е да бъде сред хората, да се познаваме - аз вас и вие мене, заедно да сме в победи и загуби, да можем да се гледаме винаги право в очите.

Радвам се, че имах възможността да работя с колегите в листата на „ БСП за България“, които са хора с характер, утвърдени професионалисти и уважавани в обществото. Всеки един от тях направи всичко възможно, за да привлече повече хора в подкрепа на каузите на БСП - здравето, образованието на нацията, българските семейства, работните места в България, достойният живот на българите. Благодаря на всички тях, за постоянството и упоритостта през изминалия месец, с това не приключва съвместната ни работа, тя продължава. Благодаря на всички общински председатели, членове и симпатизанти на БСП, на членовете на Областния предизборен щаб, на всеотдайността на предизборния екип. Благодаря на всички хора, които застанаха до нас и ни подкрепиха. Продължаваме заедно!", каза още водачът на листата от "БСП за България" за 17 МИР Веска Ненчева.