И Велизар Шаламанов благодари в социалните мрежи на избирателите в област Пловдив за гласуваното му доверие. Шаламанов, чиито корени са от карловското село Каравелово бе избран за втори път като депутат.
"Демократична България отново има мандат в област Пловдив, а заедно с града ще сме представени от трима. Подкрепата се разширява и всеки от граждните на областта може да разчита, че чрез Демократична България е представен в усилието за Свобода, Законност и Модернизация, за решаване на проблемите и подкрепа на добрите идеи.
Благодаря на всички граждани за подкрепата, за невроятната камания на колегите от листата и щаба, нарастващия брой доброволци, на помощта от лидерите на нашата коалиция и централния щаб. С нарастналата подкрепа идва и нарастналата отговорност за последователност и фокус на приоритетите на промяната - независим съд, отчетна прокуратура, е-управление, модерна отбрана и възможности за всеки да реализира идеите си, при гарантиран достъп до образование и здравеопазване, в никакъв случай не на последно място - справедливи пенсии и грижа за хората в неравностойно положение", написа народният представител Велизар Шаламанов във фейсбук.