По време на срещата с жители на Карлово, народният представител от "Демократична България" Велизар Шаламанов предложи разработването на механизъм за измерване на промяната чрез качеството на живот в района.
На срещата бяха обсъдени още проблемите във ВМЗ Сопот, където се готвят протести и работещите имат искания за преминаване на подчинение директно към Министерството на икономиката и отстраняване на Съвета на директорите на предприятието.

Освен това беше коментиран и казуса с вълнено-текстилната фабрика в Карлово и нуждата от ремонт на сградата. Велизар Шаламанов и Атанас Костадинов за пореден път поеха ангажимент да търсят съдействие от Областния управител.

На срещата бе обсъден и въпроса за агресивната реклама на хазарт и жалбата срещу рекламата на Efbet в града, както и лошото качество на водата в Калофер. Към тези и други поставени проблеми, народният представител Велизар Шаламанов и екипът му за промяна, поеха ангажимент за съдействие в разрешаването им.

В залата присъстваха кандидатите от листата за народни представители Атанас Костадинов, Ивайло Вантулев и Гергана Кабаиванова.
Депутатът от "Демократична България" ще отчита редовно поетите ангажименти, а на фейсбук страницата на партията "Демократична България област Пловдив“ може да следите дейността на Велизар Шаламанов и да осъществите контакт с него и екипа.