Последните години видяхме как държавата подпомага едрия бизнес. Това е пагубно за икономиката на страната. Необходима е държавна политика, но в подкрепа на малкия и средния бизнес. Това каза водачът на листата от ПП "Републиканци за България" Теодор Шойлеков в Предизборното студио на KarlovoPress ТВ.

"Една банка ще подпомага 8 фирми, аз лично познавам няколко семейства, на които им е необходима финансова инжекция, за да започнат бизнес. Необходима е и промяна в Закона за обществените поръчки, защото не може фирми от Благоевград, Пловдив и други места да изпълняват поръчки на обекти в Карлово при положение, че има местни фирми, които не по-лошо биха се справили, дори бих казал много по-качествено, но закона е така направен, че местните фирми не може да участват", посочи Шойлеков.

Той каза, че е много важно да се върне доверието в държавата и институциите.

"Ако Прокуратурата не внесе спокойствие в обществото, ние сме загубени като нация. Отговорността на Прокуратурата и Висшия съдебен съвет пред държавата е огромна", каза водачът на листата за Пловдив област.

Шойлеков коментира, че е напуснал редиците на ГЕРБ, защото е имал много различия с местното ръководство на партията, но и не харесва казаното от Слави Трифонов, че трябва да има изчегъртване.

"Не е нормално 5 партии да не може да съставят парламент. В цял свят между политиците има нормален диалог, но в България политическият егоцентризъм е много силен", коментира Шойлеков и добави, че за него политиката означава добре свършена работа и, ако получи доверието на хората ще работи за връщане на мира, спокойствието, диалога и правилата в държавата.

Водачът на листата от ПП "Републиканци за България" е с №21 в интегралната бюлетина!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!