Станислав Стоенчев бе избран единодушно да бъде начело на БСП в Сопот за втори мандат. Това стана на общинска конференция на левицата. 29 годишният преподавател направи отчет за работата на структурата и анализ на постигнатите резултатите. Той припомни част от дейността на социалистите и даде заявка за продължаване на добрите инициативи, стартирали през годините.
„ Измина един не лек мандат, но Общинския съвет работеше активно и отговорно и успя да организира и консолидира членския състав, симпатизантите и гражданите на Община Сопот. Затова и на три поредни избора БСП бе първа политическа сила в общината”, посочи Стоенчев за дейността на партийния орган за мандата 2016-2020 година. По време на конференцията бе отчетено увеличение на състава на общинската организация и вливане на млади членове, като най-висок е бил приемът през 2019-та.
Социалистите избраха 15 членен състав на общинския съвет, който в мандата 2020-2024 да бъде двигател на промени за постигане на поставените от конференцията цели - увеличаване на членския състав и продължаването на традицията БСП Сопот да бъде първа политическа сила в Общината.
На форума бяха номинирани и кандидати за членове на НС на БСП и за Председател на партията. Кирил Добрев, Георги Гергов, Корнелия Нинова, Драгомир Стойнев, Калоян Паргов и Атанас Петков са сред 11 номинации за председател на БСП, за който социалистите ще гласуват на 26-ти април.