Слави Трифонов: Слагам край на тази коалиция и агония Има такъв народ излиза от коалицията и управлението. Това съобщи на извънреден брифинг лидерът нас партията Слави Трифонов.
Той нарече национално предателство поведението на Кирил Петков и Асен Василев лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трофонов.

„Слагам край на тази коалиция и агония. Доброволно излизам от управлението! Ако целта беше облаги, щях да стоя усмихнат и ояден“.
Депутатите от има такъв народ ще подкрепят актуализацията на бюджета само в социалната му част, допълни още той. Той посочи, че партията излиза доброволно от управлението и изтегля министрите на „Има такъв народ“.

Двете разделителни линии в коалицията, заради които Слави Трифонов посочи, че ИТН няма място в тази коалиция, са темата Северна Македония и непрозрачното управление на финанси в страната.

„Министър председателят си има друг министър – Весела Чернева, а не Теодорва Генчовска. Обещал е да вдигне ветото на Северна Македония и прави всичко възможно това да се случи, въпреки че голяма част от българските граждани не искат“, каза по въпроса с отношението на България към Северна Македония Слави Трифонов.