"Ще продължа да работя както досега всяко населено място да има делегирани бюджети и за промени в закона, които да задължат общинските кметове да изпълняват на 100 % бюджетите на кметствата", посочи за KarlovoPress.com кметът на Калофер Румен Стоянов. Той получи отново доверието на своите колеги да оглави Националното сдружение на кметове на кметства в България.
До момента функциите на председател на сдружението изпълняваше кметът на видинския град Дунавци Димо Скорчев. Той посочи, че с техните искания са запознати всички ресорни институции в държавата и политическите партии. Въпреки че местните избори отминаха от сдружението коментираха, че ще продължат да настояват и за връщане на прага за пряк избор на кмет от 350 на 100 души по постоянен адрес.
По време на събранието бяха приети за членове на сдружението новоизбрани кметове. Според управника на село Златна ливада Ивайло Пенев проблемите на кметовете са сходни и трябва да се търси решение.
Румен Стоянов изпрати писмо до премиера Борисов, за да го запознае на какъв етап са техните исканията и как ще действат от тук нататък.