В Карлово кандидатът за евродепутат от "БСП за България" проф.Румен Гечев посочи, че българската държава трябва да провежда политика на подпомагане на производството на рози и розово масло като търси възможности за субсидиране на малките и средни розопроизводители. Според Гечев приетия на първо четена Закон за маслодайната роза е изключително неприемлив за тях, защото са заложени санкции и много контролиращи органи, което няма да помогне, а ще затрудни малките и средни розопроизводители.
На среща с жители на града Гечев заяви, че ако бъде избран за европейски депутат ще работи за промяна на модела, по който се финансират и отпускат субсидиите за замеделските производители. Той напомни, че от ГЕРБ са се провалили в трите големи цели, които са били поставени при поемане на управлението през 2009-та година - влизането в Шенген и Еврозоната, както и при реализацията на проекта "Белене".
"За силна Европейска индустрия и повече работни места". Румен Гечев е с преференция №108 в листата на Коалиция "БСП за България" за членове на Европейския парламент.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!