Розалин Петков, ГЕРБ-СДС: Помощта е помощ когато е навреме, след това няма смисъл "На пострадалите села трябва да се помогне веднага след като бъде сформирано стабилно правителство, защото помощта е помощ когато е навреме. След това няма смисъл. Община Карлово работи денонощно и е готова с всички количествено стойностни сметки за нанесените щети от водното бедствие. Щетите възлизат на около 90 млн.лева", каза кандидатът за народен представител Розалин Петков от ГЕРБ-СДС, издигнат за 17 МИР Пловдив област, който въпреки спряната кампания на коалицията, се отзова на поканата на единствената регионална телевизия, за да коментира като финансист възможностите за помощ на държавата в наводнените села Богдан, Каравелово и Слатина.


Петков каза, че ако спечелят отново доверието на хората средствата ще бъдат отпуснати по най-бързия начин."Задължение е на държавата да се грижи за суверена. Ние първо спряхме кампанията и насочихме усилията си към пострадалите хора. Решението бе взето от Областната структура и подкрепено от нашия лидер Бойко Борисов. Средства има чрез Междуведомствената комисия, МРРБ, АПИ", заяви Петков.


Той коментира в детайли как ще се справят с растящата инфлация на стоките, тока и газа и недостига на дърва за огрев, който също е много сериозен проблем в региона и жителите са обезпокоени, че ще останат без дърва за отопление през зимата.


"Проблем има не само в Калофер, но и в Пролом и Ведраре. Това е така, защото правителството на Кирил Петков спря сечта от частните оператори, държавните дружества нямат този капацитет да задоволят пазара. Ако се даде възможност отново на частните оператори ще има конкуренция, цените на дървата за огрев ще паднат. Трябва да се ограничи и износа", заяви кандидатът за депутат Розалин Петков.


По думите му, ако няма стабилно правителство след 2-ри октомври има опасност държавата да загуби до края на годината 7 милиарда лева по Плана за възстановяване и устойчивост.


Коалиция ГЕРБ-СДС е с номер 24!


Купуването и продаването на гласове е престъпление!