"С радост искам да Ви съобщя, че така чаканите средства за нуждите на общините в Пловдив област вече са осигурени. С днешното решение на Министерски съвет за над 13 милиона лева, отпуснати от правителството на ГЕРБ и премиера Борисов, ще отидат за подобряване на средата и начина на живот в тях", съобщи в личния си фейсбук профил народният представител Данка Люртова.
Тя благодари на областния координатор Георги Мараджиев, народните представители ген. Константин Попов, Младен Шишков и Запрян Янков, с които лично са проверили кои са най-належащите нужди за всяка една община и какви изготвени проекти имат.

За община Карлово са разпределени 2 522 000 лева. От тях 1, 2 млн.лева за реконструкция и основен ремонт на улиците „Карловска“ и „Родопи“ с прилежащи зелени площи в Баня.

120 000 лева ще бъдат вложени за ремонт на покрива на НЧ “Христо Ботев“ в Калофер, а 55 000 лв. са отпуснати за ремонт на покрива на кметството.

548 000 лева ще отидат за ремонт на улици в град Карлово.

Със средства в размер на 149 000 лева ще бъде благоустроен площада във Ведраре.

450 000 лева ще отидат и за ремонт на улици в карловските села – Войнягово, Дъбене, Богдан, Горни Домлян, Васил Левски, Христо Даново, Кърнаре, Каравелово и Певците.

"Убедена съм, че през следващите година ще се отпуснат средства и за останалите населени места", е посочила Люртова.