Пламен Славов встъпи в длъжност като зам.-министър на културата днес Новият министър на културата в служебния кабинет на президента Радев - проф. Велислав Минеков избра Пламен Славов да бъде сред заместниците във ведомството.
Доц. д-р Пламен Славов е историк, политик и общественик.
Той е възпитаник на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. От 2005-та е преподавател във философско-историческия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Там е доцент по история на религиите, освен това е доцент по национална сигурност във Висшето училище по икономика и сигурност в Пловдив.

Доц.д-р Пламен Славов е автор на две монографии за поклонничеството в православието и исляма и на публикации за етнорелигиозните отношения в България и взаимоотношенията между българската държава и вероизповеданията в страната.

Карловецът бе народен представител в 38-то, 40-то и 42-рото Народно събрание от Коалиция за България. В различните мандати е бил член на парламентарните комисии по образованието и науката и по правата на човека и вероизповеданията, както и председател на комисията по вероизповеданията и парламентарната етика.

Пламен Славов бе заместник-кмет на Карлово, председател на Общинския съвет, както и общински съветник в няколко мандата.